Eindelijk is de eerste aanzet gemaakt voor de lang besproken opknapbeurt voor de speeltuinen in Easterein. Het gezamenlijk project van de speeltuin commissie, Marco Reinhoudt en Gerrit Terpstra, en dorpsbelang kon na de laatste donatie van Oranje en Heitelân in gang gezet worden. Naast de gemeentesubsidie en de donaties van Elkien en de  Rabobank was het budget eindelijk rond.

De speeltoestellen zijn 21 februari besteld zodat langzamerhand met de voorbereidingen  gestart moest worden om deze te plaatsen.

Op de Vrijburg wordt de auto opgeknapt en  de dubbele schommel, klim/glijbaan en wip vervangen. In het Risplan komt er een vogelnestschommel en de dubbele schommel en het klimrek worden vervangen.

Door de start te maken op 19 maart was er ook nog de mogelijkheid om het project aan te melden bij NL Doet waardoor er nogmaals een donatie van € 500 aan het project toegevoegd kon worden. Dit bedrag kan prima besteed worden aan de vereiste ondergrond die onder de speeltoestellen moet.

Dus zaterdag 19 maart om 9:00 stond dorpsbelang en de speeltuincommisie in de speeltuinen. Op de Vrijburg is de auto opgeknapt, de bank geschilderd en de klim/glijbaan verwijderd. Op het Risplan is de dubbele schommel verwijderd en afgevoerd. Het begin is er en zodra bekend is wanneer de toestellen geplaatst gaan worden wordt er weer een doedag georganiseerd om de ondergrond plaatsing gereed te maken. U hoort dus nog van ons.

[imagebrowser id=2]

%d