– ynstjoerd troch bibleteek Mar en Fean –

De Kinderboekenweek bestaat 60 jaar en dat wordt gevierd! Van 1 tot en met 12 oktober wordt het kinderboek gevierd onder het motto: Feest! Er wordt flink gefeest in kinderboeken: Pippi Langkous maakt van iedere dag een feest en ook in de boeken van Toon Tellegen wordt veel gevierd. Maar niet alleen in kinderboeken wordt flink gefeest, ook bij de kinderboekenweekBibliotheek Wommels gaat het er feestelijk aan toe. Wie van quizzen houdt, kan meedoen aan de Biebfeestquiz en in de bibliotheek wordt de Grote Cupcake versierwedstrijd georganiseerd. En we sluiten de Kinderboekenweek af met ballonnen. Natuurlijk zijn er volop boeken te vinden met als thema Feest!

Vier feest in de bibliotheek!

Bibliotheek Wommels organiseert de Grote Cupcake versierwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Suikerhartjes, parels, fondant, ieder kind heeft versiertalent! Wie het allermooist kan versieren wint een prijs.

Ben je 8 jaar of ouder dan ga je de cupcake ook zelf van te voren thuis bakken! Een jury gaat proeven en de lekkerste..? Een prachtige prijs ligt klaar.

Biebfeestquiz

In de bibliotheek Wommels is de Biebfeestquiz voor kinderen van groep 5 t/m 8. De Biebfeestquiz is een verrassend parcours met opdrachten en vragen die gaan over alles wat met feesten en lezen te maken heeft. Kinderen kunnen tijdens de gehele Kinderboekenweek een deelnameformulier vragen en meedoen. Wie de juiste antwoorden inlevert wint een prijsje.

 

En in Bibliotheek Wommels kunnen kinderen op 10 oktober genieten van een slotfeest. Want bij een feest horen ballonnen! Vanaf drie uur wordt er door Pieteke een demonstratie ballonnen vouwen gegeven voor de kinderen.

Kinderen vanaf 8 jaar mogen dan om 4 uur zelf proberen een dier te vouwen en natuurlijk meenemen naar huis.

Op de website www.bibliothekenmarenfean.nl staat precies wat er te doen is in de bibliotheek. Kortom de bibliotheek geeft een feestje: ‘Kom jij ook?’

%d bloggers liken dit: