De kinderboekenweek is nog niet begonnen, maar afgelopen zaterdag leek het daar toch wel een beetje op. In de zon verzamelde zich een groep kinderen met hun ouders en grootouders om te genieten van het boek ‘Jip in de dierentuin’. Het is het eerste boek dat Helga , auteur, en Ilse van Wel, illustrator, samen maakten en dat was een feestje waard. Helga las het boek zelf voor en alle kinderen beleefden het avontuur van Jip mee. Jip, die met mama naar de dierentuin gaat en daar zó opgaat in alles wat ze ziet dat ze niet op haar moeder let en zo haar mama kwijt raakt. Het spannende verhaal is prachtig geïllustreerd met sprekende en speelse tekeningen. 

Na een zucht van verlichting, het verhaal loopt goed af, werd het boek overhandigd aan Tom Groot, bekend van de programma’s ‘Boer zoekt vrouw’ en ‘Eigen huis & tuin’. Zoon Moos zal na vandaag nog heel vaak genieten van dit leuke verhaal, denkt Tom. 

‘Jip in de dierentuin’ is te koop bij Warenhuis van der Velde in Wommels, bij Helga zelf en is te bestellen via internet www.boekscout.nl 

%d bloggers liken dit: