Mar wat giet se der dwaan? Hjirûnder it begin fan har ferhaal:

Over 2 maanden is het zover, dan gaat mijn reis naar Zuid-Afrika beginnen. Op zaterdag 25 januari vlieg ik eerst naar Johannesburg. Na een vakantie van twee weken vlieg ik op 8 februari door naar Port Alfred.

In Port Alfred zal ik 5 maanden de minor ‘community development’ volgen. Dit houdt in dat ik leerkrachten op basisscholen ga begeleiden in het verbeteren van onderwijs. Eerst zal ik onderzoeken op welk leergebied de grootste hulp nodig is en hier zal ik een ontwerp voor schrijven. Dit ontwerp zal ik samen met de leerkrachten daar uitvoeren.

Mijn onderzoek voer ik uit op een zo gehete ‘zwarte school’. Deze scholen zijn in Zuid-Afrika  het minst ontwikkeld. De leerlingen bestaan uit kans arme kinderen. Op deze scholen wordt hen toch een mogelijkheid tot onderwijs geboden. Maar het niveau van de leerkrachten ligt laag en er is een groot tekort aan materialen.

Daarnaast is het de bedoeling dat je als student vrijwilligerswerk gaat doen. Er zijn vele projecten waar ik uit kan kiezen. Maar hoe dat zit hoor ik op de campus in Port Alfred. Meer hierover kun je later lezen op mijn blog.

Om de zo gehete ‘zwarte school’ te voorzien van materialen, wil ik geld inzamelen. Denk hierbij aan schrijfgerei, papier en boeken. Deze materialen zal ik daar kopen zodat ik ook de economie in Port Alfred stimuleer.

Vandaar deze ‘sponsorbrief’. Mijn vraag aan jullie is of jullie bij willen dragen aan dit project.

Naast deze manier van doneren, sta ik op 13 december op de kerstmarkt in Easterein. De opbrengst van deze verkoop zal ook naar Zuid-Afrika gaan. (www.winterwille.nl )

Alle kleine beetjes helpen!

Mijn reisverhalen kun je lezen op www.jannareitsma.reislogger.nl Deze website ga ik gebruiken om iedereen op de hoogte te houden van mijn reis naar Zuid-Afrika. Kom een keertje kijken voor de nieuwste reisverhalen en foto’s. Wil je gemakkelijk op de hoogte blijven van mijn belevenissen? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst.  Op het moment dat ik een nieuw verhaal plaats krijg je via de mail een melding.

Net zo enthousiast als ik? Dan is dit mijn rekeningnummer: 372020666 t.n.v. J.J. Reitsma.

Alvast bedankt.

Groetjes,

Janna Reitsma

 

 

%d bloggers liken dit: