U bent bedolven onder allerlei informatie over glasvezel in de gemeente Súdwest-Fryslân. Dorpsbelang vindt het belangrijk om haar visie hierover met u te delen.

Er waren twee partijen voor de aanleg van glasvezel in Súdwest-Fryslân. Kabel Noord en DFM/ Glasvezel buitenaf. Kabelnoord is intussen afgehaakt.

Bij de Fryske Mienskip (DFM) op Glas in combinatie met Glasvezel Buitenaf is aanmelding nog mogelijk tot 10 juli. Ook zij hebben een minimaal aantal aanmeldingen nodig om te starten met de aanleg van het glasvezel. DFM op glas/ Glasvezel Buitenaf gaat zowel binnen als buiten de bebouwde kom glasvezel aanleggen.

Waarom Glasvezel?

Misschien vraagt u zich af waarom u glasvezel moet hebben. Kabel is toch net zo goed? We zijn ervan overtuigd dat glasvezel in de nabije toekomst een noodzaak is en geen luxe. In tegenstelling tot kabel krijgt u bij glasvezel een eigen glasvezellijn. Dit betekent dat de afgesproken internetsnelheid gegarandeerd is. Uw buren drukken niet op uw bandbreedte.
De kans is er nu, om dit in één keer voor alle inwoners te realiseren. Als 50% van buiten de bebouwde kom zich inschrijft, gaat het aanleggen door! En als daarnaast binnen de bebouwde kom een deelname van minimaal 35 % wordt gehaald, gaat ook daar de aanleg door.

Aanmelden voor 10 juli!!

Glasvezel wordt binnenkort aangelegd ALLÉÉN wanneer er nu voldoende aanmeldingen komen. Daarom is het belangrijk dat we ons allemaal aanmelden voor glasvezel vóór de deadline!

Dorpsbelang Easterein roept op om u tijdig aan te melden bij DFMopGlas/Glasvezel Buitenaf aangezien dan, bij voldoende aanmelding, ook de inwoners, school, sport en zorgvoorzieningen en bedrijven binnen het dorp van glasvezel worden voorzien.

Wat betaal je als inwoner binnen de bebouwde kom?

Voor de aanleg van de aansluiting (binnen de bebouwde kom) betaal je een eenmalige bijdrage van €250,- Deze betaal je als de aansluiting is gerealiseerd. De abonnementskosten van de providers waaruit je kunt kiezen zijn vergelijkbaar met die van Ziggo.

Wat betaal je als inwoner buiten de bebouwde kom?

Voor de aanleg van de aansluiting heb je de keus uit het maandelijks betalen van € 12,78 het éénmalig afkopen van deze vastrechtvergoeding voor €1.600,-. Ook op het moment dat de aansluiting gerealiseerd is.

Mocht u overwegen om u – NIET – aan te melden, bedenk dan het volgende:

  • Glasvezel is ongeveer net zo duur als wat u nu betaalt voor internet, telefoon en TV.
  • Dus voor hetzelfde geld kunt u straks VEEL MEER !
  • Met glasvezel internet is uw huis beter verkoopbaar en meer waard.
  • U kunt zich aanmelden en na 1 jaar uw abonnement weer laten beëindigen.
  • Deze investering (in de bebouwde kom ) in uw huis kost dan eenmalig 250,- en 12 maanden x ca € 65,= p. maand voor abonnement incl. aansluitkosten. Deze abonnementskosten hebt u natuurlijk ook als u bij uw huidige provider (Ziggo) blijft. – Vraagt u later een glasvezel aansluiting aan dan zal dit vele malen duurder zijn; gemiddeld € 4.500,= – Doe het ook voor u, uw buurt, dorp en voor de regio:

Hoe meld u zich aan

U meldt zich aan door een abonnement af te sluiten bij één van de vijf dienstaanbieders. Lees alle info en meld je aan vóór 10 juli op: https://glasvezelvoorsudwestfryslan.nl
Op 11 juli wordt bekendgemaakt of de aanleg doorgaat en zich voldoende mensen hebben aangemeld.

Met vriendelijke groet, Dorpsbelang Easterein

Bekijk deze tekst als pdf