De eerste  orgelbespeling van dit seizoen in de serie Orgelconcerten in de fraaie Martinikerk te Easterein wordt op donderdag 18 juli 2019 om 20.00 uur op veler verzoek verzorgd door de populaire organist Martin Mans.

Over Martin Mans

Martin Mans werd in 1965 geboren te Melissant, op het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. Op zevenjarige leeftijd ontving hij zijn eerste orgellessen, op elfjarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en op twaalfjarige leeftijd werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats. In zijn jeugdjaren schreef hij verschillende concoursen op zijn naam. Naar aanleiding hiervan gaf hij op veertienjarige leeftijd zijn eerste orgelbespeling voor de NCRV-radio. Naast zijn orgelstudie bekwaamde hij zich in koordirectie.

Sinds 1995 is Martin Mans organist in de Breepleinkerk te Rotterdam. In de loop der jaren werkte Martin mee aan meer dan 400 CD-opnamen. Ook maakte hij diverse DVD’s. Wegens groot verkoopsucces ontving hij een platina CD en 2 gouden CD’s. Per jaar geeft Martin Mans zo’n 200 concerten. Buitenlandse concertreizen voerden hem door geheel Europa, Canada, Amerika, Australië en Zuid-Afrika. Regelmatig treedt hij op voor radio en TV in het programma ‘Nederland Zingt’.

Programma concert

Het programma in  Easterein luidt als volgt : 

  1. Prelude in Classic Style  G. Young] 
  2. Improvisaties over geestelijke liederen [M. Mans] 
  3. De Vier Jaargetijden [A. Vivaldi/arr. M. Mans]  
  4. Canonisch voorspel Psalm 84 vers 1 [J. Zwart]
  5. Litanies [J. Alain] ‘Reeks aanroepingen/smeekbeden, door Jehan Alain geschreven in een gematigd modern klankidioom. De jong gestorven Alain, broer van de beroemde Marie-Claire, schreef zijn Litanies op jonge leeftijd, vlak voor hij ten tijde van de 2e wereldoorlog naar het front gestuurd werd. De spanning in het muziekstuk is voelbaar. Na een thema vol dramatiek, wordt dit thema in allerlei liggingen en klankkleuren toegepast, om tenslotte te eindigen in een heftig 13-stemmig slotakkoord!’
  6. Populaire werken : a. Schindler’s List [J. Williams]   b .The Pirates of the Carribbean [K. Badelt/J.M. Rozell] c. Ben Hur Chariot Race [E.T. Paull]      
  7. Improvisatie op verzoek
%d bloggers liken dit: