‘Máchtig!’ Zo vond meneer Van der Hoek het om gras te maaien op de ouderwetse manier: met Friese paarden die een maaimachine voorttrekken. De boer in ruste deed dit voor De Stormruiter, waarvoor het gemaaide gras gebruikt gaat worden.

De wens vanuit De Stormruiter-organisatie was om ook een aantal authentieke elementen in de voorstelling te verwerken. Toen Van der Hoek hiervan vernam, kwam hij al snel op het idee om gras te maaien zoals dat vroeger ook ging: met paarden.

Een topidee, natuurlijk! En dus zat hij vanmorgen achter zijn paarden op de maaimachine. Hij maaide een stuk in het weidevogelreservaat Skrok, nabij Wommels (Fryslân). Natuurmonumenten beheert dit reservaat, en werkte graag mee aan de bijzondere maaiwerkzaamheden.

Het hooi wordt gebruikt voor de hooiwagen die in de voorstelling te zien zal zijn. Van der Hoek zelf krijgt overigens óók een mooie rol in De Stormruiter – met zijn maaiwagen én twee Friese paarden.

Tot die tijd kunnen we alvast genieten van deze beelden, waarin vervlogen tijden weer even tot leven komen.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdestormruiter%2Fvideos%2F1997548190557169%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”]

%d bloggers liken dit: