Samen met ruim 700 leerlingen uit de groepen 7 en 8 viert het Nationaal Comité 4 en 5 mei op 8 december 2016 dat het project Adopteer een monument 30 jaar bestaat. (Zoals u weet hebben wij jaren geleden al de twee monumenten in ons dorp geadopteerd en op 4 mei herdenken wij deze oorlogsslachtoffers en plaatsen kransen en bloemen bij de beide gedenkplaten). Uit elke provincie zouden twee scholen gekozen worden. Wij zijn uitgenodigd! We willen daar natuurlijk graag gebruik van maken, alle kinderen uit de groepen 7 en 8 gaan mee. In totaal 31 leerlingen en als begeleiders juf Heleen Rijpma, Juf Hanneke Westra en meester Jan Keuning.

De bijeenkomst vindt plaats in de TheaterHangaar te Katwijk, een prachtige locatie waar de musical Soldaat van Oranje al ruim 2 miljoen bezoekers heeft ontvangen. Lisa Wade, bekend van tv-programma’s Het Klokhuis en Dertien in de Oorlog, presenteert de middag. De cast van de musical Soldaat van Oranje zingt ter gelegenheid van deze bijzondere dag twee liedjes uit de musical en er is toneel van Theater na de Dam. Met behulp van een interactieve quiz via smartphones en tablets willen we leerlingen tijdens het programma laten meedenken over thema’s als herdenken, herinneren en vrijheid. Deze informatie kunnen we gebruiken voor de doorontwikkeling van het project Adopteer een monument.

Hieronder vindt u het programma en andere praktische informatie:

Tijdschema

Ochtend Vertrek vanaf de school

13.30-14.00 uur Aankomst bussen

14.00-14.45 uur Programma deel I

14.45-15.15 uur Pauze

15.15-16.00 uur Programma deel II

16.00 uur Einde.

 

%d bloggers liken dit: